Łazanki z kapustą i grzybami

Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.

Składniki:

Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
kapusta kiszona – 500g
grzyby suszone – 50g
cebula – 2 szt.
masło – 2 łyżki
pieprz ziołowy – 1 płaska łyżeczka
sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy.
Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

lazanki

Fot. Międzybrodzki Makaron

Smacznego i Wesołych Świąt!

Leave a Reply