Kuchnia Dalekiego Wschodu to prawdziwa uczta dla zmysłów. Zachwyca różnorodnością kolorów, bogactwem składników oraz smaków. Azjatyckie potrawy możemy łatwo i szybko przyrządzić w domu. Wystarczy sięgnąć po warzywa na patelnię z dodatkiem przyprawy curry i orientalnej.
W krajach azjatyckich sztuka kulinarna stawiana jest na równi z filozofią. Zdrowe odżywianie jest głównym przejawem dbałości o ciało. Chociaż potrawy podawane w poszczególnych rejonach Azji różnią się od siebie, łączy je kilka cech wspólnych. Najważniejszym składnikiem każdego posiłku są odpowiednio skomponowane warzywa. Najczęściej są one podsmażane na patelni lub duszone w woku. Charakterystyczne dla kuchni dalekowschodniej jest także używanie dużej ilości sosu sojowego oraz ryżu. Swój wyjątkowy smak i zapach orientalne dania zawdzięczają przede wszystkim aromatycznym przyprawom, takim jak curry, imbir, czosnek, chili, a także kolendra.
Z myślą o amatorach kuchni Dalekiego Wschodu firma d’aucy przygotowała dwie łatwe i szybkie do przyrządzenia mieszanki warzyw na patelnię z orientalnymi dodatkami. Azja z przyprawą curry to kompozycja najpopularniejszych warzyw. W jej skład wchodzą: biała kapusta, czerwona papryka, por, marchew, fasola szparagowa, seler, cebula, a także powszechnie używane w kuchni azjatyckiej czarne grzyby mun. Naturalny smak warzyw podkreśla wonna przyprawa curry z dodatkiem kurkumy, imbiru, pieprzu, goździków, cynamonu oraz gałki muszkatołowej.
Warzywa na patelnię China z przyprawą orientalną, oprócz tradycyjnych składników, zawiera bogate w białko i witaminy kiełki fasoli mung oraz delikatne pędy bambusa, znane ze swojej soczystości i chrupkości. Produkt d’aucy zawiera także orientalną przyprawę w saszetce. Jest to specjalnie skomponowana mieszanka ziół, słodkiej papryki, curry, chilli, pieprzu oraz innych azjatyckich specjałów, które nadają daniu wyrazisty smak oraz wyjątkowy aromat.