Kto nie lubi czasem zaniechać dietetycznego rygoru i zjeść potężnego kebaba?
Domowy kebab z sosem czosnkowym
Składniki:
– filet z kurczaka – 200g
– przyprawa do kebabu – 1 łyżka
– sałata – 4 liście
– pomidor – 1 szt.
– cebula czerwona – 1 szt.
– frytki do pieczenia w piekarniku – 1 garść
– olej – 1 łyżka
– bułka do kebabu – 2 szt.
– sos czosnkowy Tarsmak
Wykonanie:
Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły (bułkę wyciągamy trochę szybciej). Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym Tarsmak.