Poznaj ciekawy i prosty przepis na pizzę po grecku. To idealna przystawka, która sprawdzi się na domówkach. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Sprawdź i przekonaj się sam!
Składniki:
- duży, płaski chlebek pita,
- 1/4 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli,
- 3/4 szklanki rozmrożonego szpinaku,
- 1/4 szklanki rozdrobnionego sera feta,
- 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek,
- 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku,
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu,
- sól.
Przygotowanie:
Przysmaż cebulę na oliwie z oliwek, dodaj szpinak i duś pod przykryciem około 3 minuty. Dopraw pieprzem, czosnkiem i solą. Ułóż w formie do pieczenia chlebek pita, posmaruj przygotowanym sosem, posyp pokruszoną fetą i wstaw do piekarnika, rozgrzanego do 250 stopni Celsjusza. Piecz około 15 minut.
Smacznego!