Grecka pizza, czyli chlebek pita zapiekany ze szpinakiem…

Poznaj ciekawy i prosty przepis na pizzę po grecku. To idealna przystawka, która sprawdzi się na domówkach. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Sprawdź i przekonaj się sam!

Depositphotos 372673922 s 2019

Składniki:

  • duży, płaski chlebek pita,
  • 1/4 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli,
  • 3/4 szklanki rozmrożonego szpinaku,
  • 1/4 szklanki rozdrobnionego sera feta,
  • 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek,
  • 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku,
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu,
  • sól.

Przygotowanie: 

Przysmaż cebulę na oliwie z oliwek, dodaj szpinak i duś pod przykryciem około 3 minuty. Dopraw pieprzem, czosnkiem i solą. Ułóż w formie do pieczenia chlebek pita, posmaruj przygotowanym sosem, posyp pokruszoną fetą i wstaw do piekarnika, rozgrzanego do 250 stopni Celsjusza. Piecz około 15 minut.

Smacznego!

Leave a Reply