Prosty przepis na gazpacho

Andaluzyjska kuchnia smaczna i pełna energii – sprawdźcie, jak prosty jest przepis na gazpacho.

Składniki:

  • 4 duże żółte pomidory
  • 2 szklanki pokrojonego ogórka
  • 1 szklanka pokrojonej żółtej cebuli
  • 1 szklanka pokrojonej żółtej papryki
  • 1/2 szklanki pokrojonego selera
  • 2 łyżki octu winnego czerwonego
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Wskazówki:

  • Pomidory pokroić na ćwiartki
  • Pokroić ogórek, cebulę, seler, czosnek i paprykę
  • Wrzucić wszystkie składniki do miski i dodać oliwy
  • Mieszać aż do uzyskania właściwej konsystencji, dodając dla smaku soli i pieprzu
  • Podawać w miskach
  • Dodać oliwę z oliwek i przyrumienione grzanki pokrojone w kostkę, posypać natką pietruszki

gazpacho

Leave a Reply