Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri – piri

Zima, choć w tym roku nie straszy ogromnymi mrozami, potrafi dać się we znaki. Obok ubierania się na cebulkę i gorącej herbaty, najlepszym sposobem na radzenie sobie z temperaturą, są rozgrzewające potrawy. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem na prawdziwie ognisty warkocz z indyka!

Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri – piri

Składniki:

– filet z indyka – 600g
– sól do smaku
– pieprz do smaku
– olej – 2 łyżki
– młody szpinak – 3 garście
– sos piri-piri „Tarsmak”

Wykonanie:

Filet z indyka pokroić w długie 2-3 centymetrowe paski. Każdy z nich doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć warkocze, każdy z trzech pasków. Każdy warkocz posmarować olejem i grillować na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu. Gotowe posmarować cienką warstwą sosu piri-piri „Tarsmak” i położyć na młodym szpinaku.

sos piri piri
Smacznego!

Leave a Reply