Ryż Jaśminowy – specjalność kuchni tajskiej

Ryż Jaśminowy – ten gatunek ryżu pochodzi z północno-wschodniej części Tajlandii, słynącej z upraw ziarna najwyższej jakości.        

Jest specjalnością kuchni tajskiej. Nazwa ryżu wywiodła się z charakterystycznego dla tego gatunku kwiatowego aromatu, który wydobywa się podczas gotowania ryżu. Potocznie nazywany jest też „tajskim pachnącym ryżem”. Ta odmiana ma charakterystyczne wysmukłe i śnieżnobiałe niczym kwiat jaśminu ziarna, które po ugotowaniu są miękkie i delikatnie kleiste.

Ryż Jaśminowy Britta

Ryż Jaśminowy Britta

Dzięki tym właściwościom Jaśminowy Ryż Britta doskonale nadaje się do przygotowywania deserów ryżowych.  Przede wszystkim jednak jest on wyśmienitym dodatkiem do dań głównych. Doskonale komponuje się z drobiem, owocami morza oraz orzechami. Ryz Jaśminowy Britta jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Podbija podniebienia zarówno znawców tradycyjnej kuchni jak i miłośników smaków egzotycznych i wyszukanych.

Britta oferuje produkt w kartonowym opakowaniu o gramaturze 400 g. W pudełku znajdują się 4  wygodne torebki zaopatrzone w nacięcia ułatwiające bezpieczne wyciąganie i otwieranie.
Producent: Sawex Sp. z o.o. , Cena: 4.49 – 4.99 PLN

Leave a Reply