Wypiek „z metra, dla mnóstwa gości” to połączenie tradycyjnego smaku, efektownego wyglądu i receptury, gwarantującej cukierniczy sukces za każdym razem. Produkt dla konsumentów ceniących wysoką jakość i oryginalną formę podania.
Metrowiec Delecta jest kompozycją dwóch ciast: jasnego i ciemnego, przełożonych w oryginalny sposób lekkim kremem budyniowym, typu karpatka. Do zawartości opakowania wystarczy dodać podstawowe produkty: mleko, masło lub margarynę, jaja, olej i wodę. Ciasta, upieczone w dwóch foremkach, należy odpowiednio pokroić, posmarować kremem i złożyć w całość. Szczegółową instrukcję przekładania metrowca konsument znajdzie na opakowaniu produktu.
W ofercie linii „Słodkie Specjały” Delecta znajdują się ponadto najpopularniejsze ciasta w formule do samodzielnego wypieku tj.: Miodowiec, Krówka, Karpatka, Wuzetka i Tiramisu.