Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się nie tylko podczas śniadania, ale także jako dodatek do potraw z grilla.
Składniki:
– cebula – 2 średnie szt.
– olej – 2 łyżki
– pieczarki świeże – 200g
– jajka – 3 szt.
– sól, pieprz do smaku
– majonez – 1 łyżka
– kolorowa świeża papryka – 1 ½ szt.
– Chleb Bawarski Dan Cake – 1 bochenek
Wykonanie:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na jasnozłoty kolor. Osobno, na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w cząstki. Jajka gotujemy na twardo. Gdy wszystkie składniki ostygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy, majonez i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i dekorujemy cząstkami papryki.
Smacznego!
Poleca: Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.