Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem

Na kolację proponujemy prawdziwą ucztę. Frittata z botwinką i żółtym serem będzie doskonała na ciepło i na zimno.

Składniki:

600 g botwiny
6 jajek
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
60 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
5 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Botwinkę, cebulę i czosnek posiekać. Lekko podsmażyć na patelni. Żółty ser zetrzeć na tarce. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i przyprawić je solą i pieprzem. Na patelnię z botwinką wlać jajka, delikatnie wymieszać. Na wierzchu posypać masę żółtym serem i ułożyć połówki pomidorków. Patelnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści, a jajka zetną.

Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem

Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem

Smacznego!

Leave a Reply