Jeżeli nie ma czasu na przemierzanie ulic i placów w poszukiwaniu busów pełnych smaków, przedstawiamy przepis na domowego burgera.
Składniki
– 100 gram filetu z łososia
– Jedna bułka pszenna
– Dwa plastry sera żółtego MSM Gouda Mońki
– Plaster pomidora
– Papryka
– Liść sałaty rzymskiej
– Pieprz, sól, czosnek granulowany
– Szczypior i czarne oliwki do dekoracji
Przygotowanie:
Łososia przyprawić pieprzem, solą i czosnkiem, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez 15 – 20 minut. W tym czasie pokroić paprykę i pomidora. Bułkę podgrzać w piekarniku do osiągnięcia wymaganej chrupkości. Na przekrojonej bułce ułożyć liść sałaty, upieczonego łososia, ser żółty, plaster pomidora i papryki i kolejny plaster sera. Wbijamy wykałaczkę, dekorujemy oliwką i szczypiorem. Do burgera możemy dodać ulubiony sos, ketchup lub majonez.
Smacznego!