Tartaletki z serem, szynką i piklami

Posiłek na świeżym powietrzu smakuje znacznie lepiej niż ten skonsumowany w czterech ścianach. Aby przy okazji organizacji pikniku, nie zaprzątać sobie głowy skomplikowanym menu, przedstawiamy propozycję na szybkie i pyszne danie.

Tartaletki z serem, szynką i piklami

SKŁADNIKI:

  • 300 g sera żółtego Podlaskiego MSM Mońki w plastrach
  • 200 g szynki wędzonej parzonej
  • 150 g świeżego ogórka
  • 100 g papryki konserwowej czerwonej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 średnia cebula czerwona
  • 100 g orzechów włoskich łuskanych
  • 3-4 łyżki majonezu
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Plastry żółtego sera, szynkę, paprykę i ogórka ze skórką pokroić w cienkie paseczki. Dodać groszek konserwowy, pokrojoną w kostkę cebulę i połamane orzechy włoskie. Doprawić do smaku czarnym pieprzem, a następnie dodać majonez i dokładnie wymieszać. Aby w oryginalny i niebanalny sposób zaserwować sałatkę można podać ją w kupionych lub własnoręcznie upieczonych babeczkach.

Tartaletki z serem szynką i piklami fot. MSM Mońki

Tartaletki z serem, szynką i piklami, fot. MSM Mońki

Smacznego!

Leave a Reply