Pianki to delikatny, słodki i rozpływający się w ustach przysmak. Świetnie komponują się z czekoladą, zarówno mleczną, jak i gorzką. Oto pomysł na pyszny deser z ich wykorzystaniem.
Potrzebne będą:
- 150 g czekolady gorzkiej
- 50 g pianek Haribo Chamallows
- 150 g masła
- 150 g cukru
- 1 jajko
- 200 g mąki
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 50 g orzechów laskowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masło, jajka i cukier miksujemy razem, następnie dosypujemy mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Mieszamy, aż do momentu, gdy uzyskana masa będzie jednolita. Pianki i czekoladę grubo kroimy, a następnie dosypujemy do ciasta razem z orzechami. Całość delikatnie mieszamy i nakładamy na blachę w dużych odstępach. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.