Pomysł na grillowane owoce morza
Składniki:
– krewetki surowe „Black Tiger” – 16szt.
– papryka czerwona – 1szt.
– papryka zielona – 1szt.
– młoda cukinia – 1szt.
– olej – 4 łyżki
– papryka słodka – ½ łyżeczki
– sos sojowy – 1 łyżeczka
– sok z cytryny – ½ łyżeczki
– sól do smaku
– sos czosnkowy „Tarsmak”
Wykonanie:
Krewetki obrać z pancerza, a warzywa pokroić w średniej wielkości cząstki. Olej wymieszać z papryką, sosem sojowym, sokiem z cytryny i posolić do smaku. Przygotowane warzywa i krewetki wysmarować powstałą marynatą i nadziać na patyczki do szaszłyków. Zgrillować z obu stron na ruszcie. Podawać z sosem czosnkowym „Tarsmak”.
Smacznego!