Szaszłyki z krewetek i warzyw z sosem czosnkowym

Pomysł na grillowane owoce morza

Składniki:

– krewetki surowe „Black Tiger” – 16szt.
– papryka czerwona – 1szt.
– papryka zielona – 1szt.
– młoda cukinia – 1szt.
– olej – 4 łyżki
– papryka słodka – ½ łyżeczki
– sos sojowy – 1 łyżeczka
– sok z cytryny – ½ łyżeczki
– sól do smaku
– sos czosnkowy „Tarsmak”

Wykonanie:

Krewetki obrać z pancerza, a warzywa pokroić w średniej wielkości cząstki. Olej wymieszać z papryką, sosem sojowym, sokiem z cytryny i posolić do smaku. Przygotowane warzywa i krewetki wysmarować powstałą marynatą i nadziać na patyczki do szaszłyków. Zgrillować z obu stron na ruszcie. Podawać z sosem czosnkowym „Tarsmak”.

grillowane krewetki szaszłyki

Szaszłyki z krewetek i warzyw z sosem czosnkowym

Smacznego!

Leave a Reply