Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc!

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego polecamy Państwu przepis na pyszną pieczoną białą kiełbasę. To doskonała przekąska, która urozmaici świąteczne przysmaki.

Składniki:

4 surowe białe kiełbasy,
3 duże cebule,
1 jabłko,
2 ząbki czosnku,
majeranek,
sól,
pieprz,
3 łyżki oleju,
1/2 szklanki bulionu warzywnego.

Jabłko umyj, osusz i zetrzyj na tarce. Czosnek obierz i pokrój. Oba składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj olej oraz połowę cebuli pokrojonej w plastry. Dodaj majeranek, sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną masę rozłóż na dnie żaroodpornego naczynia. Na rozłożoną masę połóż kiełbaski i przykryj je cebulą. Całość podlej bulionem i posyp majerankiem. Naczynie włóż do piekarnika (temperatura 200 stopni). Piecz przez około godzinę.

Depositphotos 10554818 xl 2015

Leave a Reply