Kremy owocowe na bazie jogurtu i mleka

Bogactwo smaku truskawek, owoców leśnych i cytryn w połączeniu ze świeżym jogurtem dominuje w nowych, orzeźwiających kremach owocowych. Zapomnij o ciężkich masach na bazie masła i margaryny. Swoje wypieki i deserowe pucharki dekoruj delikatnym owocowym kremem. Bliscy będą zachwyceni.

Przygotowanie delikatnego kremu o gładkiej, lecz sztywnej konsystencji nie wymaga szczególnych umiejętności. Zawartość opakowania należy krótko miksować z dodatkiem 150 g jogurtu naturalnego i 250 ml zimnego mleka. Otrzymana porcja kremu pozwoli udekorować pucharki dla 4-6 osób, lub przełożyć średniej wielkości tort.

krem na torcie

(Owocowy krem świetnie sprawdzi się jako dekoracja tortu)

Owocowe kremy Delecty bardzo dobrze zachowują formę nadaną im za pomocą szprycy czy rękawa cukierniczego. Nie opadają pod ciężarem owoców, nie przesiąkają przez warstwy ciasta. Dlatego sprawdzą się w letnich wypiekach z galaretką i dodatkiem truskawek, malin czy innych owoców sezonowych.

krem truskawkowy

(Krem truskawkowy Delecta)

Kremy Delecty mają wyrazisty smak owoców, który przypadnie do gustu także dzieciom – niejadkom. Zabawnie przybrane gofry, kruche babeczki czy wafelki w postaci „ciepłych lodów” znikną z talerza w oka mgnieniu.

Leave a Reply