Mieszanka daktyli i migdałów w pysznym musli

Musli owsiane to ciekawe połączenie płatków owsianych, płatków jęczmiennych oraz płatków żytnich. Dodatkiem są otręby pszenne granulowane z jabłkami, które stanowią doskonałe źródło błonnika pokarmowego.

Mieszanka daktyli i migdałów wpływa korzystnie nie tylko na pracę mózgu i lepszą koncentrację, ale także dostarcza wielu witamin i składników mineralnych. Daktyle ze względu na wysoką zawartość błonnika wpływają korzystnie na przemianę materii. Z kolei migdały stanowią cenne źródło jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają poziom złego cholesterolu LDL we krwi.

Musli owsiane daktyle i migdały to doskonały posiłek do osób, które dbają o zdrowie i sylwetkę oraz prowadzą aktywny tryb życia. Jest to produkt w 100% naturalny, bez dodatku cukru. Może stanowić dodatek do jogurtu, kefiru, mleka a nawet twarożku. Nadaje się również do chrupania w czasie wolnym, pracy czy podróży.

musli owsianePolecamy na pyszne i zdrowe śniadanie!

Leave a Reply