Mając jedynie kilka minut można przygotować naprawdę pyszne i piękne przekąski, które zachwycą gości.
Składniki:
– Salami w pomidorach ZM Pekpol
– Kilka łyżek twarogu
– Ząbek czosnku
– Kilka gałązek szczypioru
– Kilka czarnych oliwek
– Kilka pomidorków koktajlowych
– sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Twaróg doprawiamy solą i pieprzem. Obieramy ząbek czosnku i bardzo drobno kroimy, dodajemy do twarogu. Wszystko mieszamy. Na cienki plaster salami nakładamy łyżeczkę twarogu, dodajemy czarną oliwkę i dekorujemy szczypiorem. Składamy plaster salami na pół. Do uzyskania lepszej kompozycji smakowej całość możemy udekorować pomidorem koktajlowym i podać z marynowanymi szparagami i serem pleśniowym.
Smacznego!