Łódeczki salami z czarnymi oliwkami

Mając jedynie kilka minut można przygotować naprawdę pyszne i piękne przekąski, które zachwycą gości.

Składniki:

– Salami w pomidorach ZM Pekpol
– Kilka łyżek twarogu
– Ząbek czosnku
– Kilka gałązek szczypioru
– Kilka czarnych oliwek
– Kilka pomidorków koktajlowych
– sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:

Twaróg doprawiamy solą i pieprzem. Obieramy ząbek czosnku i bardzo drobno kroimy, dodajemy do twarogu. Wszystko mieszamy. Na cienki plaster salami nakładamy łyżeczkę twarogu, dodajemy czarną oliwkę i dekorujemy szczypiorem. Składamy plaster salami na pół. Do uzyskania lepszej kompozycji smakowej całość możemy udekorować pomidorem koktajlowym i podać z marynowanymi szparagami i serem pleśniowym.

lodeczki z salami przepis

Łódeczki salami z czarnymi oliwkami, fot. ZM Pekpol

Smacznego!

Leave a Reply