Rolki serowe z pieczywa tostowego z dipem paprykowym

Przedstawiamy przepis na rolki serowe z pieczywa tostowego, które zachowują swój smak bez względu na to, czy są podawane na ciepło, czy na zimno.

Składniki:

– 6 kromek pieczywa tostowego
– 12 plasterków sera Gouda MSM Mońki
– 1 świeża papryka czerwona
– 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
– 80 g pomidorów suszonych w oleju
– papryka chilli, sól do smaku

Przygotowanie:

Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor.
Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać paprykę chilli i doprawić solą do smaku. Zblendować na gładką masę, ostudzić i przelać do miseczek.

Rolki serowe z dipem paprykowym to świetna przekąska na piknik Fot. MSM Mońki

Rolki serowe z dipem paprykowym to świetna przekąska na piknik. Fot. MSM Mońki

Smacznego!

Leave a Reply