Łosoś w cieście francuskim z pesto

Przedstawiamy szybki i bardzo prosty przepis na obiad bądź kolację. Do zrobienia tej potrawy wystarczą tylko cztery składniki. Przygotuj smaczne danie dla kilku osób. Oto przepis na łososia w cieście francuskim z pesto. Sprawdź i zainspiruj się!

0007XFCKLK4SQBDV C125 F4

Składniki:

  • filet z łososia (500 g),
  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • słoiczek pesto,
  • jajko,
  • sol i pieprz.

Przygotowanie:

Posyp solą i pieprzem łososia. Następnie rozłóż ciasto francuskie na blaszce. Ciasto powinno być minimum dwa razy szersze i trochę dłuższe od ryby. Jeśli tak nie jest – rozwałkuj ciasto. Połóż łososia na środku ciasta. Rozprowadź pesto po całej powierzchni ryby. Zawiń brzegi ciasta do góry. Odwróć ciasto z rybą, w taki sposób, aby miejsce łączenia ciasta było na dole. Następnie natnij ostrym nożem ciasto i posmaruj je rozmąconym jajkiem. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez około 20-25 minut, do zarumienienia. Podawaj na ciepło.

Smacznego!

Leave a Reply