Sałatka z gruszką, szpinakiem i serem feta

Sałatka z gruszką i szpinakiem, z dodatkiem orzechów to mnóstwo witamin i minerałów. Ser feta sprawi, że danie będzie sycące i może stanowić świetny pomysł na lunch.

Składniki:

– 2 gruszki
– 120 g sera feta
– 200 g liści szpinaku
– 50 g łuskanych orzechów włoskich
– 100 ml oliwy z oliwek (ok. 1/3 szklanki)
– sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Myjemy liście szpinaku i wysuszone układamy na talerzu. Dodajemy na liście umytą i pokrojoną gruszkę (ze skórkę, wycinamy tylko gniazdo z pestkami) oraz skruszony ser feta. Posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi, doprawiamy solą, pieprzą i polewamy oliwą.

salatka z gruszka szpinakiem i feta

Sałatka z gruszką, szpinakiem i serem feta

Smacznego!

Leave a Reply