Grillowany pstrąg z warzywami

Soczysty pstrąg przysmażony na grillu to wyjątkowa potrawa, która ma sporą rzeszę swoich zwolenników. Przedstawiamy przepis na grillowanego pstrąga z warzywami. Sprawdź i przygotuj ulubiony przysmak!

Depositphotos 322165480 s 2019

Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi,
  • 0,5 brokułu,
  • cukinia,
  • 2 marchewki,
  • garść pomidorków koktajlowych,
  • 2 garści sałaty,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki posiekanego tymianku,
  • kostka masła,
  • szklanka białego wina,
  • pęczek natki,
  • oliwa.

Przygotowanie:

Zagotuj wodę i wrzuć na 6 minut obrane i pokrojone marchewki oraz podzielonego na różyczki brokuła. Odsącz warzywa. Ułóż je potem na tacce. Dodaj pokrojoną cukinię. Posól i skrop oliwą. Natkę pietruszki umyj i posiekaj, pomidorki umyj i pokrój, sałatę oczyść.

Każdego pstrąga ułóż na osobnym kawałku folii aluminiowej. Do środka ryby włóż: 1/4 kostki masła, 1/4 posiekanej natki, wlej 2-3 łyżki wina, łyżkę oliwy, dodaj sól i pieprz. Wierzch ryby posyp tymiankiem. Zawiń szczelnie folię.

Grilluj pstrągi po około 10 minut z obu stron, a warzywa o połowę krócej. Podawaj na sałacie z pomidorkami. Gotowe!

Smacznego!

Leave a Reply