Domowy hamburger

Amerykańskie jedzenie najzdrowsze nie jest, wiemy o tym. Natomiast zadajmy sobie pytanie, czyż nie mamy czasem ochoty wbić zębów w soczystego hamburgera? Polecamy go dzisiaj w wersji domowej. Uważajmy jedynie na to, z jaką częstotliwością go spożywamy. Polecamy!

Składniki:

  • 50 dkg mielonej wołowiny
  • żółtko
  • duża szczypta mieszanych suszonych ziół (wedle upodobań)
  • bardzo drobno posiekana cebula
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • olej
  • do surówki: sałata, pomidor, cebula
Hamburger

Hamburger na domowo

Jak przygotować:

Wołowinę, żółtko, zioła i cebulę wyrabiamy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy cztery okrągłe hamburgery w postaci placków. Rozgrzewamy olej i zaczynamy smażyć hamburgery. Szybko zarumieniamy z dwóch stron a później dosmażamy na mniejszym ogniu.

Podajemy z surówką oraz ciepłą bułką.

Życzymy smacznego!!!

Leave a Reply