Papryka faszerowana makaronem

Sezon na paprykę jeszcze trwa, warto z niej zatem skorzystać. Spala tłuszcz, zmniejsza apetyt, odmładza i poprawia nastrój. Ponadto dostarcza nam zdrowych minerałów, jest bazą dla witaminy C! Zatem nie można marnować ani chwili, wymyślajmy i kombinujmy, propozycji na dania z papryką w roli głównej jest cała masa.

Polecamy! – papryka faszerowana makaronem

Składniki:

  • łopatka wieprzowa  – 200g
  • boczek wędzony – 200g
  • cebula – 3 sztuki
  • olej – 3 łyżki
  • masło – 1 łyżka
  • papryka świeża kolorowa –   6 sztuk
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • natka pietruszki – 1 pęczek
  • Makaron Międzybrodzki
  • w kształcie ryżu  – 1 paczka
papryka

Papryka z makaronem ryżowym

 

Leave a Reply