Sajgonki z serem i warzywami

Sajgonki z serem i warzywami nie tylko egzotycznie wyglądają, ale także wyśmienicie smakują!

Składniki:

– papier ryżowy
– liście botwinki
– ogórek świeży
– marchewka
– papryka świeża
– ser Aldamer MSM Mońki
– sos sojowy
– chrzan wasabi

Wykonanie:

Papier ryżowy namoczyć w wodzie aż do zmięknięcia. Na każdy nałożyć liść botwinki, pokrojone w cienkie paseczki warzywa, kiełki i plaster sera. Zwinąć jak gołąbki. Podawać z sosem sojowym wymieszanym z niewielką ilością chrzanu wasabi.

Sajgonki z serem i warzywami 3 Fot. MSM Mońki

Sajgonki z serem i warzywami, fot. MSM Mońki

Sajgonki z serem i warzywami 2 Fot. MSM Mońki

Sajgonki z serem i warzywami, fot. MSM Mońki

Smacznego!

Leave a Reply