Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym

Jak rozgrzać się w zimne dni? Wypróbuj ten przepisy na apetyczny obiad!

Składniki:

– ½ kg filetu z kurczaka lub indyka
– ½ szklanki bułki tartej
– 1 jajko
– ½ pęczka natki pietruszki
– 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru
– sos warzywny na bazie pomidorów marki Tarsmak
– sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny Tarsmak wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.

Smacznego!

klopsiki

fot. Fotolia

Leave a Reply