Kolorowe pasty warzywne sprawdzą się zarówno podczas śniadania, jak i w czasie rodzinnego spotkania przy grillu czy na eleganckim przyjęciu. Przedstawiamy przepis na orzeźwiającą pastę z kalafiora i świeżego ogórka.
Składniki:
– kalafior świeży – 250g
– ogórek świeży – 100g
– koperek – ½ pęczka
– twaróg chudy – 100g
– jogurt naturalny – 2 łyżki
– sól, pieprz do smaku
– Chleb Bawarski Dan Cake – 1 bochenek
Wykonanie:
Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.
Smacznego!
Poleca: Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.