Ostrość rodem z piekła: sos piri-piri

Papryka chilii na dobre zagościła w polskiej kuchni. Jej charakterystyczna ostrość sprawia, że jest ona nieodłącznym składnikiem wielu popularnych dań. Firma Tarsmak wykorzystała ją do stworzenia Sosu piri-piri, który znakomicie podkreśli smak m.in. mięs, gulaszy, zup i dań typu fast-food.

sos piri piri

Sos piri-piri firmy Tarsmak

Ostrość dla zuchwałych

Wyjątkowo pikantny sos Tarsmak bazuje na połączeniu kilku odmian ostrych papryczek, pomidorów i starannej kompozycji orientalnych przypraw. Sos Tarsmak przypadnie do gustu zwłaszcza tzw. chilihead`om, czyli fanom bardzo ostrego doprawiania, którzy doceniają wyrazisty smak sosów i gotowych potraw.

Potrawy z charakterem

Sos piri-piri ma uniwersalny charakter, a jego wyrazista kompozycja doskonale podkreśli smak wielu potraw. Gulasz na ostro, zupy, zapiekanki, kebaby czy burgery staną się o wiele bardziej wyraziste. Doskonale sprawdzi się także podczas trwającego sezonu grillowego – zarówno jako dodatek do mięs z rusztu lub składnik dipów i marynat.

Leave a Reply