Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Przepis na sałatkę z tuńczykiem i ryżem. Sałatka świetnie pasuje na spotkania urodzinowe i biesiady z rodziną. Zobacz koniecznie przepis i przygotuj sałatkę z tuńczykiem. Jest przepyszna i lekka. Polecamy!!!

Składniki:

  • porcja 4x osoby,
  • 2x małe puszki tuńczyka,
  • 1x torebka ryżu,
  • 1x puszka kukurydzy,
  • 6x łyżek stołowych majonezu,
  • 1x papryka czerwona,
  • zioła prowansalskie, wedle uznania,
Salatka z tunczyka e1319635669485

Szybka i lekka sałatka z tuńczyka i ryżu

Jak przygotować:

Pokrój paprykę w drobną kostkę, w tym samym czasie zacznij gotować w osolonej wodzie jedną torebkę ryżu. Ugotowany i schłodzony ryż zasyp ziołami prowansalskimi, aby ryż i zioła dobrze się przemacerowały. Następnie dodaj dobrze rozdrobniony tuńczyk, pokrojoną paprykę, kukurydzę i majonez. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Jeśli uznasz, że smak jest zbyt mało wyrazisty wsyp dodatkową porcję ziół.

Po przyrządzeniu sałatki wstaw ją do lodówki na 20-30 minut w celu schłodzenia. Po tym czasie sałatka jest gotowa do spożycia.

Voila!!! sałatka gotowa do podania dla Twoich gości.

Leave a Reply