Przepis na sałatkę z tuńczykiem i ryżem. Sałatka świetnie pasuje na spotkania urodzinowe i biesiady z rodziną. Zobacz koniecznie przepis i przygotuj sałatkę z tuńczykiem. Jest przepyszna i lekka. Polecamy!!!
Składniki:
- porcja 4x osoby,
- 2x małe puszki tuńczyka,
- 1x torebka ryżu,
- 1x puszka kukurydzy,
- 6x łyżek stołowych majonezu,
- 1x papryka czerwona,
- zioła prowansalskie, wedle uznania,
Jak przygotować:
Pokrój paprykę w drobną kostkę, w tym samym czasie zacznij gotować w osolonej wodzie jedną torebkę ryżu. Ugotowany i schłodzony ryż zasyp ziołami prowansalskimi, aby ryż i zioła dobrze się przemacerowały. Następnie dodaj dobrze rozdrobniony tuńczyk, pokrojoną paprykę, kukurydzę i majonez. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Jeśli uznasz, że smak jest zbyt mało wyrazisty wsyp dodatkową porcję ziół.
Po przyrządzeniu sałatki wstaw ją do lodówki na 20-30 minut w celu schłodzenia. Po tym czasie sałatka jest gotowa do spożycia.
Voila!!! sałatka gotowa do podania dla Twoich gości.