
Na długie, jesienne wieczory nie ma przyjemniejszego lekarstwa, niż słodycze. Oto pyszna, słodka propozycja, która na pewno pozwoli nam odgonić jesienną deprechę.
Potrzebne będą:
- 50 g mąki
- 50 g masła
- 250 ml mleka
- 4 jajka (oddzielić żółtka od białek)
- 70 g cukru, szczypta soli
- pianki Haribo Flowers
- 50 g czekolady

(Suflet czekoladowy z piankami, fot. HARIBO)
W jednym naczyniu rozpuszczamy na parze czekoladę, w drugim roztapiamy masło. Mieszamy, w międzyczasie dodając mąkę, mleko, cztery żółtka, oraz czekoladę. Białko ubijamy z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodajemy pianę do masy czekoladowej i mieszamy, aż do momentu, gdy konsystencja mikstury będzie jednolita.
Dna małych, żaroodpornych miseczek pokrywamy cienka warstwą masła i posypujemy mąką. Następnie układamy na nich pianki i zalewamy całość masą czekoladową. Na wierzchu układamy pianki i wstawiamy całość do piekarnika (rozgrzanego do 190 stopni) na 5 minut. Podajemy udekorowane żelkami.