Kolorowy, grillowany kurczak na patyku

Wśród Polaków największym powodzeniem cieszą się grillowane kiełbasy, jednak z roku na rok coraz chętniej sięgamy też po mięsa. Najczęściej wybieramy karkówkę, a zwolennicy mniej tłustych potraw stawiają na pierś z kurczaka.

Składniki:

– 1 opakowanie fileta z kurczaka w marynacie ZM Pekpol
– 1 cukinia
– 1 cebula
– 1 czerwona papryka
– 1 żółta papryka
– oregano, sól, pieprz do smaku
– 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Fileta z kurczaka pokroić w kostkę. Cukinię, cebulę i papryki pokroić w plastry, doprawić je solą, pieprzem, oregano. Składniki nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków. Grillować na tackach.

 

szaszlyk z kurczaka

Kolorowy kurczak na patyku

Smacznego!

Leave a Reply