Warzywne szaszłyki z serem żółtym

Jeśli chcecie zaserwować swoim gościom nieco inną wersję popularnych szaszłyków, proponujemy kompozycję z serem żółtym, aromatyczną cukinią i świeżą papryką.

Szaszłyki z serem edamskim i grillowanymi warzywami

Składniki:

– 200 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
– pół  młodej cukinii
– 6 średnich świeżych pieczarek
– 1 świeża kolorowa papryka
– 6-7 pomidorków koktajlowych
– 1 łyżka oleju rzepakowego
– zioła prowansalskie, sól, płatki chili do smaku

Wykonanie:

Wszystkie warzywa, oprócz pomidorków, pokroić w grube cząstki, doprawić do smaku przyprawami i położyć na rozgranym ruszcie. Po osiągnięciu oczekiwanego stopnia usmażenia, zdjąć z grilla i wystudzić.

Ser pokroić w cząstki i ponadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i pomidorkami koktajlowymi.

Szaszłyki z serem edamskim i grillowanymi warzywami

Szaszłyki z serem edamskim i grillowanymi warzywami, fot. MSM Mońki

Smacznego!

Leave a Reply